....
       
   

Наша гошћа – Љиљана Капор

(део текста преузет са сајта Општиине Чукарица)
У оквиру дана Мирослава Антић, ученици наше школе приредили су уметнички програм посвећен Моми Капору, сликару и писцу. Гости програма били су Момина супруга Љиљана Капор и председник Градске општине Чукарица Зоран Гајић.

Ученици су у библиотеци Школе на штафелајима осликавали Момине цртеже, додајући им боје по сопственој инспирацији, говорили одломке из књига Моме Капора и постављали питања Моминој супризи. Госпођа Капор је овом приликом ученицима уручила портрет Мике Антића, који је Мома урадио током једног од многобројних заједничких дружења са Миком.

- Захваљујем се на овако срдачном дочеку, слике које сада овде настају већ видим као део наредне изложбе у Галери 73, у децембру месецу, коју општина Чукарица сваке године организује. Мома и Мика били су одлични пријатељи и ја сам желела да Вама поклоним портрет Мике Антића који је уради Мома. На питање да ли је Мома био више волео да слика или пише, рећи ћу Вам да је сликао окружен пријатељима и музиком, а писао у самоћи, па је о томе и писао рекавши да сви имамо и потребу за дружењем и потребу за самоћом, само је потребно наћи праву меру- рекла је госпођа Капор.

- Сарадњу са Задужбином "Момо Капор" општина Чукарица са задовољстовм наставља, а овај наш сусрет у Школи "Мика Антић" потврда је да смо на добром путу. Ово је прави пример да заједнички труд деце, наставника и свих нас одраслих има као резултат овакав врхунски културни догађај. Унапред се радујемо новом сусрету када за који дан будете обележавали Дан школе- рекао је председник Гајић.

Заједничко дружење са Чукаричанима и талентованим младим сликарима траје већ више година на Фестивалу "Момин круг" који се сваког септембра одржава на Ади Циганлији, а децембарска изложба радова у организацији Задужбине "Момо Капор", у Галерији 73, на Бановом брду била је прилика за сусрет са ученицима и наставницима ОШ "Мика Антић", када је Љиљана Капор поклонила овој школи велику инсталацију "Дереглија" која од тада краси хол Школе.