....
   
 


Пливање за Часни крст ученика основних школа Града Београда

У организацији Одбора за верску наставу Архиепископије београдско- карловачке и Спортско- рекреативног центра "Ташмајдан", другу годину за редом на празник Крстовдан 18.01.2019. одржава се пливање ученика основних школа за Часни Богојављенски крст.
Учешће су узели основци из више од седамдесет школа са девет градских општина, распоређених у две категорије; малишани од првог до четвртог разреда, дечаци и девојчице и малишани од петог до осмог разреда, такође дечаци и девојчице на малом и великом базену паралелно.
Све учеснике, њихове вероучитеље и родитеље на трибинама поздравили су: председник Одбора за верску наставу АЕМ протојереј-ставрофор проф. др Драгомир Сандо, градски секретар за спорт Драгана Белојевић, као и председник Спортског савеза Београда Драган Томашевић.
Из наше школе учествовали су ученици осмог разреда: Ђорђе Вујаклија VIII/1, Андрија Лукић VIII/4 освојивши треће место, док је Михајло Јарановић ученик VIII/4 однео победу узевши друго место. Исте је водила вероучитељица Бранка Драгичевић која је ученике благовремено пријавила и обезбедила им учешће.
Молимо Господа да заштити сву децу овог света, да Часни и Животворни Крст Господњи увек буде свима њима оружје доброте, љубави и сваке врсте напретка, а њима и њиховим породицама увек дарује благодатни дар овенчан жртвом међусобне и нераскидиве љубави.

Вероучитељ Бранка Драгичевић