PREVENCIJA GOJAZNOSTI: Budućnost zdrave nacije

Centar za gojaznost Struktura, European Communication Center i Udruženje za edukaciju i prevenciju gojaznosti u 2023. nastavljaju kampanju edukacije javnosti o epidemiji prekomerne težine među svim generacijama  i važnosti prevencije u rešavanju ovog problema.

 Velika konferencija u hotelu Crowne Plaza 1. juna 2023, “PREVENCIJA GOJAZNOSTI: Budućnost zdrave nacije” i ovog puta će okupiti najeminentnije predavače iz celog regiona zajedno sa predstavnicima relevantnih institucija, medija, prosvete ali i krajnjim korisnicima –  pacijentima.

  Osnovna ideja je definisanje napretka u aktiviranju institucija na prevenciji, dalje razmatranje medijske strategije u prepoznavanju gojaznosti kao medicinskog problema a cilj je dalje podizanje svesti o postojanju gojaznosti kao oboljenja, preciziranje koraka u prevenciji i postavljanje smernica u lečenju.

U tri velika panela i tri paralelne usko stručne sesije razmatraće se važnost zdrave ishrane za budućnost novih generacija, nutritivne smernice, farmakoterapija, rešenja metaboličke i barijatrijske hirurgije.

 Posebno  značajno, jedan je od zaklučaka prošlogodišnje konferencije, da prosvetni radnici u svom delu edukacije rade na prevenciji.

 Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na konferenciji će u panelu Podrška, usaglašenost i aktivnost institucija- ključ uspeha prevencije i zdravlja generacija koje dolaze predstavljati dr Slavica jašić , načelnica u sektoru za osnovno i predškolsko obrazovanje i vaspitanje u Ministarstvu prosvete.

  Konferenciju će otvoriti direktor kancelarije SZO za Srbiju Fabio Skano a na konferenciji će govoriti i brojni eminentni lekari iz Srbije i regiona.

Pozivamo vas da budete gosti konferencije. Konferencija počinje u 10h u Sali Mediteranean & Adriatic hotela Crowne Plaza.

 

   Prijave za učešće možete slati na office@ecc.co.rs

Повезано

Нови Статут Основне школе “Мирослав Антић”
Нови Статут Основне школе "Мирослав Антић" 13.5.2024. Нови Статут Основне школе “Мирослав Антић”
Детаљније
Нови Правилник о дисциплинској одговорности ученика ОШ “Мирослав Антић”
Нови Правилник о дисциплинској одговорности ученика ОШ "Мирослав Антић" 13.5.2024. Нови Правилник о дисциплинској одговорности ученика ОШ “Мирослав Антић”
Детаљније
Нови правилник о употреби телефона ОШ “Мирослав Антић”
Нови правилник о употреби телефона ОШ "Мирослав Антић" 13.5.2024. Правилник о употреби телефона у ОШ “Мирослав Антић”
Детаљније
Одлука о ђачкој помоћи породицама са децом школског узраста на територији града Београда
Одлука о ђачкој помоћи породицама са децом школског узраста на територији града Београда. Привремени орган града Београда је 19.4.2024. године донео Одлуку о ђачкој помоћи…
Детаљније
Измене термина писменог задатка из енглеског језика у 6. разреду
Измене термина писменог задатка из енглеског језика у 6. разреду У одељењима шестог разреда дошло је до измене термина за писмени задатак из енглеског језика.Ученици…
Детаљније
Бесплатни уџбеници за школску 2024/25. годину
Бесплатни уџбеници за школску 2024/25. годинуПоштовани родитељи,Министарство просвете планира да за следећу школску годину обезбедиБЕСПЛАТНЕ УЏБЕНИКЕ у школској 2024/2025. годиниПраво на бесплатне уџбенике имају:ученици из…
Детаљније