pencil-152713_640
Презентација музичке школе
Kindori
images

Презентација музичке школе „Ватрослав Лисински“

 

У библиотеци наше школе 2.3.2021. године организована је презентацација МШ „Ватрослав Лисински“ за ученике 2. и 3. разреда у циљу промоције музичких инструмената.
Наставници и ученици ове школе представили су техничке и музичке могућности инструмената које свирају (тромбон, труба, хорна, кларинет и хармоника), како би се деца информисала и заинтересовала за евентуални упис у престојећем периоду.


Музичка школа „Ватрослав Лисински“ на овај начин упознаје децу млађег узраста са карактеристикама мање познатих инструмената и омогућава им да чују њихов тон „у живо“.
Циљ је да се деца, при упису у музичку школу, у већем броју определе за горе наведене инструменте и да заједно уживају у свету музике.
Ученици су одушевљено учествовали у овој презентацији и уживали су у тоновима различитих композиција које су представљене.
Промоција је реализована уз помоћ наставнице математике Ане Пецић и библиотекарке Јелене Стојчевски.


Утисци ученика:


“Уживали смо. Док смо слушали музику било нам је баш лепо и забавно. Сви су веома лепо свирали. Чули смо разне мелодије и видели различите инструменте, а сазнали смо и за неке нове инструменте. Највише су нам се свидели кларинет и хармоника.”


Ученици 3/3


”Уживао сам у њиховој музици и пожелео сам да једног дана ја свирам неки инструмент.”


Василије Ерић 3/5


”Показивали су нам инструменте попут кларинета, харомонике, трубе, тромбона и хорне. Највише ми се свидео звук кларинета, а желела бих да свирам клавир.”


Нађа Симовић 2/1


”Била сам много срећна када ме је учитељица прозвала да идем са својом другарицом Нађом у библиотеку на час музичке школе“ Ватрослав Лисински“. Мени се највише свидела труба, а било је доста инструмената. На крају су свирали неке познате мелодије, а наш задатак био је да погодимо које су мелодије свирали.”


Ана Анђелковић 2/1


”Са музиком долазимо на свет, живимо цео живот а са музиком и умиремо. Тако каже моја мама. … Највише су нам свирали на хармоници. Предивно је колико различитих мелодија хармоника може да одсвира. И зато ми се она највише свидела. ”


Ивона Стојановић 2/5


”Највише ми се свидео кларинет. Волела бих да га научим да свирам јер волим џез музиику.”


Криситна Загајац 2/4

Повезано

Пријава за полагање пријемног испита
Пријава за полагање пријемног испита
Детаљније
Презентација школе Војна гимназија
Презентација школе Војна гимназија Расписан је конкурс за упис у Војну гимназију. У прилогу је брошура.Конкурс је отворен од 15. фебруара до 31. марта 2023.…
Детаљније
Презентација школе Оксфорд академија
Презентација школе Оксфорд академија Презентација школе Оксфорд академијаПредставници ове школе истакли су да, након завршене Медицинске школе, ученици имају могућност уписивања Медицинског факултета или заспослења…
Детаљније
Презентација XIII београдске гимназије
Презентација XIII београдске гимназије Презентација XIII београдске гимназијеУ нашој школи, 16. 3. 2022, у току недеље обележавања дана школе, организована је посета професора и ученика…
Детаљније